Klik op de foto voor een vergroting

Dit mooie portret, uitgevoerd in olieverf, schilderde Gerrit Jan De Geus omstreeks 1970. Marianne Langeberg, die samen met haar partner Leo Vels goed bevriend was met Duif en Gerrit Jan, vond het resultaat zo mooi dat ze het schilderij kocht. In dezelfde periode (1971) gingen Marianne en Leo met het echtpaar De Geus op vakantie naar de Ardeche in Frankrijk, waar een goede kennis woonde en waar ze konden logeren. Behalve vakantie houden werd er veel geschilderd en getekend, Het beviel Leo en Marianne kennelijk heel goed en in 1973 zijn ze definitief naar Frankrijk verhuisd. Na 50 jaar wonen en werken aldaar heeft Marianne contact opgenomen met de stichting D&Gj DG en het portret geschonken met het verzoek aan het bestuur het een nieuw en goed plekje te geven. Waarvan acte!

 

 

 

Klik op de foto voor een vergroting

Marianne en Leo met het echtpaar De Geus op vakantie naar de Ardeche in Frankrijk, waar een goede kennis woonde en waar ze konden logeren.

 

 

 

 

 

Nadat Duif en Gerrit Jan gearriveerd waren heeft Duif een week later een verslag van hun reis naar Frankrijk en aankomst gestuurd naar het bevriend echtpaar Schots de ouders van de huidige bestuurder van de stichting Erik Schots.  De hele brief is te lezen met de volgende link naar het pdf bestand.